Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona

Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona

Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona

Dr. Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona je predavateljica na Univerzi v Colombu, Šrilanka, in gostujoča predavateljica na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Diplomirala je na Univerzi v Colombu, magistrirala na univerzi Banaras Hindu (BHU) v Indiji, po študiju na Kitajskem in v Sloveniji pa je doktorirala na Univerzi v Ljubljani.

Po končanem študiju v Benaresu je pridobila status solistke-violinistke za severnoindijsko klasično glasbo pri Šrilanški radijski skupnosti (SLBC).

Je avtorica prispevkov v mednarodnih etnomuzikoloških publikacijah, članica mednarodnega odbora združenja Human Dignity and Humiliation Studies in predstavnica Šri Lanke pri Mednarodnem svetu za tradicijsko glasbo (International Council for Traditional Music).

Njeni raziskovalni interesi in objave obsegajo glasbe južne Azije, glasbeno terapijo in medicinsko etnomuzikologijo, glasbo in mir ter glasbe manjšin. Kocerte in/ali predavanja je zaenkrat imela v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Češkem, Hrvaškem, Kitajskem, v Indiji, Nemčiji, na Norveškem, Slovenskem, v Šrilanki, na Tajskem in v Vietnamu.

Kontakt

Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija skrbi za predstavitev svojih članov in članic ter njihovih dejavnosti. Če ste že član/ica in si želite brezplačno predstavitev na spletni strani društva, se obrnite na Sekretariat in sicer na elektronski naslov sekretariat@folkslovenija.org.

Če še zmeraj niste član/ica, pa si tega želite in soglašate s statutom našega društva, vas prijazno vabimo, da izpolnite prijavnico.