Jasmina Levičar

Jasmina Levičar

Jasmina Levičar

Citrarka Jasmina Levičar se je prvih melodij na citre naučila pri učitelju Miranu Kozoletu iz Senovega, glasbeno znanje pa je izpopolnjevala še pri gospe Citi Galič in Mateji Kolić. Zelo uspešno leto je bilo 1998, saj je takrat osvojila naziv »Mojster s citrami« in na 3. državnem tekmovanju slovenskih citrarjev prejela »Zlato odličje«. Na srečanju citrarjev, ljudskih pevcev in godcev v Velenju je leta 2003 osvojila naziv »Najbolj prešmentana citrarka«.

Poleg nastopov po Sloveniji se je v sodelovanju z društvom Folk Slovenija udeležila festivalov etno glasbe v Falunu na Švedskem, v Tervurenu v Belgiji in v mestu Berovo v Makedoniji. Preko Slovenske turistične organizacije je nastopala na turističnem sejmu v Bruslju, Milanu in v trgovskem centru Leonardo v Rimu. Med pomembnejše nastope uvršča sodelovanje za UNESCO v Parizu, kjer je bil koncert ob materinskem dnevu.

Nežen zvok citer še posebej lepo zveni, če zraven zapoje glas čudovitega soprana. Tako Jasmino na nastopih velikokrat spremlja Martina Zapušek, ki s svojim edinstvenim glasom ohranja slovensko ljudsko pesem.

Kontakt

Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija skrbi za predstavitev svojih članov in članic ter njihovih dejavnosti. Če ste že član/ica in si želite brezplačno predstavitev na spletni strani društva, se obrnite na Sekretariat in sicer na elektronski naslov sekretariat@folkslovenija.org.

Če še zmeraj niste član/ica, pa si tega želite in soglašate s statutom našega društva, vas prijazno vabimo, da izpolnite prijavnico.