Dečve

Pevska skupina Dečve Dečve

Skupina osmih ljudskih pevk z imenom DEČVE, ki delujemo v sklopu Folklorne skupine SAVA Kranj (Kulturno društvo Sava Kranj), ljubiteljsko, prostovoljno in ponosno ohranjamo ter širimo bogato pevsko ljudsko izročilo že od leta 1998.

Vse članice smo bile najprej plesalke pri Folklorni skupini KD Sava Kranj, kasneje pa smo ustanovile pevsko skupino. DEČVE predstavljamo za slovenski prostor značilno večglasno petje slovenskih ljudskih pesmi in poustvarjamo različne načine petja vseh slovenskih pokrajin. Vsako leto nastopamo na številnih prireditvah. Vključujemo se tudi v program Folklorne skupine SAVA Kranj, najbolj pa smo ponosne na samostojne koncerte in na vabila za sodelovanje na koncertih znanih slovenskih glasbenikov.

Znanje pridobivamo iz različnih zbirk slovenskih ljudskih pesmi ali pa kar na terenu, saj se rade družimo z drugimi poustvarjalci ljudskega petja iz različnih koncev Slovenije. Odzovemo se vsakemu povabilu na nastop, če le čas dopušča. S podoknico rade presenetimo prijatelje in znance, obvezno pa nastopimo na domačem odru v Šmartinskem domu ob Stražiških kulturnih dnevih. Leta 2018 smo za svoj prispevek k ohranjanju slovenske kulturne dediščine prejele Malo Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj. Lani smo obeležile 25. obletnico delovanja na prav poseben način – s Kresnim večerom v Šempetrski graščini v Stražišču.

 

Kontakt

Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija skrbi za predstavitev svojih članov in članic ter njihovih dejavnosti. Če ste že član/ica in si želite brezplačno predstavitev na spletni strani društva, se obrnite na Sekretariat in sicer na elektronski naslov sekretariat@folkslovenija.org.

Če še zmeraj niste član/ica, pa si tega želite in soglašate s statutom našega društva, vas prijazno vabimo, da izpolnite prijavnico.