D Brincl Bend

D Brincl Bend

D Brincl Bend

Skupina D BRINCL BEND že desetletje preigrava tradicionalno irsko glasbo. Ugotovili so, da se živahnost in poskočnost irske glasbe dobro pokriva z nekaterimi slovenskimi ljudskimi pesmimi, zato jih nemalokrat združijo. Svoj nastop popestrijo z razkrivanjem bolj ali manj znanih dejstev o zelenem otoku in na ta način poskrbijo za popoln preplet dveh različnih (in tudi precej podobnih) kultur. 

Simona Bevk (vokal, kitara), Sašo Debelec (kontrabas), Florence Gacoin-Marks (irske piščali, ustna harmonika), Minca Marolt (violina, vokal) in Jure Preglau (bodhran, vokal) vam bodo tako pripravili prijetno glasbeno izkušnjo.

Nekaj glasbe iz zadnjega (drugega) CDja (YouTube)

Skupina pa glasbeno zavije tudi kam drugam (YouTube)

Celoten CD in ostali posnetki so nastali kot enkratni dogodek, saj ni nikakršnih nasnemavanj, popravljanj in tovrstnih obdelav.

Kontakt

Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija skrbi za predstavitev svojih članov in članic ter njihovih dejavnosti. Če ste že član/ica in si želite brezplačno predstavitev na spletni strani društva, se obrnite na Sekretariat in sicer na elektronski naslov sekretariat@folkslovenija.org.

Če še zmeraj niste član/ica, pa si tega želite in soglašate s statutom našega društva, vas prijazno vabimo, da izpolnite prijavnico.