Vabilo na predavanje “Svet istrskih tradicijskih glasbil”

8. aprila 2024

in Aktualno

Vabimo vas na predavanje “Svet istrskih tradicijskih glasbil”, ki bo v četrtek, 18. aprila 2024 ob 19.uri v Hostlu Celica (Metelkova ulica 8, Ljubljana).

Predaval bo Marino Kranjac, ki se od leta 1986 aktivno ukvarja z raziskovanjem ljudske glasbe in ljudskih glasbil, z ljudskim petjem in plesi. Je Istran, z globoko ljubeznijo do istrske ljudske glasbe in poznavanjem avtohtonega izročila. Ukvarja se tudi s slovensko ljudsko glasbo.

Kot godec in glasbenik je aktiven v mnogih ansamblih za ljudsko glasbo, kot so ISTRANOVA, PIŠĆACI, TOLOVAJ MATAJ, MARUŠIĆ IS TRIO… Danes je Marino vodja in član slovenske istrske folk skupine VRUJA. Sodeloval je tudi s tujimi skupinami, ki izvajajo ljudsko glasbo: NUESTRA SIGNORA ANSAMBLE, CALICANTO, LA SEDON SALVADIE, LE GRAND ORCHESTRE DU ALP…
Gotovo je eden pionirjev preporoda slovenske ljudske glasbe in njene popularizacije in je med najbolj znanimi in priznanimi glasbeniki s področja ljudske glasbe pri nas.

Prijazno vabljeni vsi, ki vas tovrstna glasba zanima. Vstop prost.

Dogodek organizira Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija skupaj s KUD Sestava in v sodelovanju z Glasbenonarodopisnim inštitutom ZRC SAZU in javnim zavodom Ljubljanski grad / Ljubljana Castle.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana.